Елітні будинки в Конча-Заспі атакують кроти?



Фото kiev.etag.com.ua

Віп-мешканці "київської Рубльовки" терміново шукають фахівців, здатних зупинити нашестя видр та кротів.

Як пише "Сегодня", власники готові платити будь-які гроші.

На сайті оголошень повно пропозицій садівникам і ландшафтним дизайнерам.

"Шукаємо людей. Зараз багато замовлень з Конча-Заспи. У них там нашестя кротів, дорогі рослини гинуть. На жаль, не всі господарі вміють доглядати за своїм садом, намагаються наймати місцевих садівників, а вони не завжди можуть відрізнити навіть магнолію від яблуні. І, крім вкопування шийок пляшок для відлякування кротів, нічого не знають. А потрібні сучасні засоби", - розповіли виданню в компанії, яка займається садовими роботами.

За роботу ландшафтники пропонують від 3 до 10 тисяч гривень. "Мінімум" платять початківцям садівникам, а ось досвідченим – набагато більше.

"Мені навіть пообіцяли путівку на Мальдіви, якщо я врятую сад господаря. У нього багато екзотичних рослин, магнолії є, навіть невеликі пальми. Усе в поганому стані – я буквально ночую на ділянці. Мало того, що кроти орудують, тут ще й ґрунти погані – суцільний пісок. Потрібно багато чорнозему, торфу, добрив і, звичайно, потужний захист від кротів, тут їх просто море", - розповів дизайнер Андрій.

А ще в Кончі завелися видри. Мешканці скаржаться, що ці водоплавні хижаки нападають на маленьких фазанів і навіть примудрилися придушити пару павичів.

"Тут багато різноманітних маленьких озер, вони пов'язані одне з одним. Видри водяться, є бобри. А от риби не так багато – її розполохали скутерами і катерами. Тому видри і атакують живність біля котеджів", - розповіли місцеві дачники.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ