Влада обіцяє, що не відбере в киян безкоштовні пляжі


Фан-кемпінг для шведських вболівальників, який розташується на Трухановому острові, не завадить традиційному відпочинку киян.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

У мерії повідомили, що шведська організація уболівальників обрала місце, у якому фани хотіли б розміщуватися у Києві під час Євро-2012.

"Було досягнуто принципового рішення щодо облаштування тимчасового фан-кемпінгу на Трухановому острові, на території пляжу "Центральний". Безпосередньою організацією та облаштуванням кемпінгу займатиметься КП "Плесо". Пріоритетною вимогою висунутою організацією шведських вболівальників до облаштування фан кемпінгу була огороджена закрита територія", - йдеться в повідомленні.

Мовляв, саме з цією метою периметр майбутнього наметового містечка і обнесли парканом.

Разом з тим, у КП "Плесо" стверджують, що частину пляжу "Центральний" залишать вільною для відпочинку киян.

"Після завершення футбольного турніру "Плесо" зобов’язалося у короткі строки повністю відновити благоустрій пляжу та демонтувати усі встановлені конструкції, щоб кияни змогли комфортно відпочивати в улюбленій рекреаційній зоні", - наголосили в мерії.

Разом з тим, у 2012 році КП "Плесо" планує відкрити 29 зон відпочинку біля води (у тому числі 11 міських централізованих пляжів), загальною площею 228,87 гектарів, на яких уже проводиться весь комплекс робіт з підготовки до літнього сезону. Серед них – пляжі "Дитячий", "Золотий" та "Передмістна слобідка" у Гідропарку. За словами чиновників, усі вони будуть безкоштовними для відвідування.

Як повідомлялося раніше, цього літа кияни втратять 1,5 км найкращих пляжів на Трухановому острові обабіч Пішохідного мосту. Гектари прибережної території вже обнесені глухим металевим двометровим парканом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ