У Києві відсвяткують 100-річчя скаутського руху


У період з 21 квітня по 30 вересня у столиці відбудеться низка загальноміських заходів з відзначення 100-річчя українського скаутського руху.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні голови КМДА.

Так, 21 квітня о 10.00 на майданчику перед Київською адміністрацією відбудеться урочисте зібрання скаутських осередків для проголошення першої української скаутської присяги.

28 квітня з Софіївської площі стартуватиме Всеукраїнський форум скаутських організацій з нагоди відзначення 100-річчя українського скаутського руху.

До Дня Незалежності України у Київському міському будинку учителя відбудеться фотовиставка "Скаути столиці: історія та сучасність".

Також відбудеться загальноміська акція "Юнь Києва запрошує". Познайомитися зі скаутським рухом столиці усі охочі зможуть 22 вересня у Центральному парку культури і відпочинку (Маріїнський).

Завершить цикл тематичних заходів, науково-практична конференція "100 років українського скаутингу: історія та перспективи розвитку".

Для довідки. Скаутський гурток розпочав свою роботу у Києві у 1911-1914 роках. Він діяв як туристичне товариство для пізнання Києва та околиць. Його засновником був відомий лікар Олександр Анохін. Членами гуртка були брати Богацькі, професор Володимр Щербина – дослідник археологічних пам'яток стародавнього Києва та інші.

Тогочасні осередки бой-скаутів почали діяти за англійським зразком і методами з 1914 року під час першої світової війни. Скаути допомагали переносити хворих вояків із санітарних потягів з вокзалу до шпиталів.

Наразі у столиці активно діють 25 скаутських організацій, членами яких є близько 2 тисячі юнаків та дівчат.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ