Попов каже, що таксі не подорожчає. Принаймні перед виборами


Голова КМДА Олександр Попов спростовує інформацію про те, що незабаром мінімальний проїзд у таксі подорожчає до 65 гривень, а для самих перевізників створять дуже жорсткі умови.

Про це він заявив 18 квітня, повідомляє портал "В городе".  

"Це повна дезінформація. У той же час, зараз бізнес таксо перевезень назвати чесним і сучасним не можна", - сказав чиновник.

На його думку, проблем у цій сфері в столиці кілька – це транспорт, який не пройшов необхідну технічну атестацію, перевізники, які працюють нелегально.

"Щоб зробити ринок автоперевезень якісним і безпечним, ми разом з асоціаціями, які є в місті, ініціювали діалог, за допомогою якого з'ясуємо, що повинна зробити влада, і що повинні зробити перевізники. Поки не більше й не менше, і ми не приймаємо на даному етапі ніяких нормативних рішень, тим більше на законодавчому рівні", - сказав Попов.

Він додав, що зміни в роботі таксі не відбудуться найближчим часом.

"Я думаю, що це навіть не питання цього року", - відзначив Попов.

До речі, поки влади говорять про мирне й поступове реформування, столичні таксисти мітингують. Так, 18 квітня вранці колона таксистів, незадоволених можливими нововведеннями, сигналячи, оточила будинок Кабміну і почала їздити колами по вулицях Хрещатик, Грушевського й Інститутська.

За словами очевидців, приблизно через півгодини після початку акції даішники оштрафували одного з таксистів за те, що він "сигналив без причини". Мітинг тривав близько години, після чого машини роз'їхалися.

Як повідомлялося раніше, столична влада планує у майбутньому запровадити у Києві для таксистів обмеження за класом автомобіля, який можна використовувати для платного перевезення пасажирів. Зокрема, подейкували, що водіїв "Ланосів", "Лад" та "Шевроле Авео" відправлять "таксувати" в міста менші за розміром, а в Києві цим бізнесом дозволять займатися лише власникам машин від D класу (Audi A4, BMW 3, Honda Accord, Ford Mondeo і т.п.).

Також повідомлялося, що незабаром мінімальна вартість проїзду в київському таксі зросте до 65 гривень, а кілометр проїзду скоро буде коштувати 11 гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ