Сухе дерево у дворі будинку впало на три авто



Днями у дворі однієї зі столичних багатоповерхівок столиці сухе дерево пошкодило одразу кілька автомобілів. Сухостій упав близько 10.00 ранку, і якби на подвір'ї були діти, міг би спричинити трагедію, йдеться в сюжеті ТСН.

Нині люди підраховують збитки. Власник постраждалої БМВ Тарас бідкається, що принаймні на місяць залишився без автомобіля. Хазяїн ще одного постраждалого джипа переживає, що не має страховки.

Мовляв, щойно повернувся з відрядження і не встиг подовжити страховку, термін дії якої закінчився кілька днів тому.

Сухостій пошкодив три авто 

За словами місцевої активістки Жанни, дерево, яке впало на машини, вже кілька років стояло сухе. Навіть добре, що постраждали тільки автомобілі, бо могли ж і люди – приміром, школярі, котрі за кілька годин мали б повертатися цією ж дорогою зі школи.

Жінка додала, що рівно рік тому спеціалісти міськзеленбуду приїздили на це подвір'я з інспекцією. Але зрізати гілки, попри вмовляння мешканців, відмовилися.

"Я 15 хвилин стояла із ним сперечалася, а він каже: на 2 гілках листя, а ми зрізуємо лише ті дерева, котрі вже померли", - розповіла вона.

Першим із комунальників на стоянці біля пошкоджених машин з'явився інженер того-таки міськзеленбуду. Засмученим водіям він дав пораду: ніколи не лишати авто під деревами – чи то живими, чи то сухими.

Люди кажуть, добре, що лише машини. Могли під деревом опинитися діти

"Я вам прямо і кажу: природа! Я от ніколи авто не ставлю під деревами. Дерево набрякло, набрало критичної маси і – впало!", - знайшов винного комунальник В'ячеслав Корнієнко.

Він також запевнив, що контролювати стан дерев на прибудинкових територіях – компетенція не його відомства.

"Це прерогатива ЖБК чи ЖЕКа. Хай пишуть листа на зеленбуд", - порадив Корнієнко.

Інспектори оцінили загальні збитки в 35 тисяч гривень. Автовласники пішли питати про долю компенсацій саме до місцевого житлового кооперативу, але там порозуміння не знайшли – розмовляти відмовилися, посилаючись на відсутність керівництва.

"Утримання будинку та прибудинкової території – 405 гривень!", - продемонстрував квитанцію на квартплату, одержану того самого дня, власник розбитого джипа Сергій. Чоловік пообіцяв наступного ж дня подати до суду. Ремонтувати автомобіль власним коштом за таких обставин він не збирається – хоче "воювати" з ЖЕКом.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ