Столична влада вкотре обіцяє очистити центр міста від реклами


У Києві активно демонтують зайву рекламу, повідомляє Головне управління з питань реклами КМДА. Так, з початку квітня у нульовій зоні, де заборонена будь-яка зовнішня реклама, демонтували 115 конструкцій.

Загалом з центральної частини міста зникне 543 носія, розповів заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

"Більшість рекламних компаній проявляє соціальну відповідальність та самостійно прибирає рекламу в історичній частині міста. Ми вдячні їм за готовність відмовитися від рекламних носіїв заради того, аби місто виглядало краще", – сказав чиновник.

За його словами, активний демонтаж триває на бульварі Тараса Шевченка, на вулицях Володимирській, Б. Хмельницького, Ярославів Вал, Парковій дорозі, Лисенка, Межигірській та інших. Найближчим часом буде демонтовано рекламу на вулицях Інститутській, Шовковичній, Грушевського, Хрещатик та Басейній.

Зовнішню рекламу демонтують і поблизу Києво-Печерської лаври, у буферній зоні Софії Київської, на Андріївському узвозі, навколо Михайлівського та Володимирського соборів, Андріївської та Кирилівської церков, Маріїнського палацу, Золотих воріт, Національної опери України ім. Т.Г. Шевченка, Київської фортеці, деяких інших пам’яток та ландшафтних парків. Крім того, рекламні засоби заборонено розміщувати біля будівель органів державної влади та місцевого самоврядування.

Пузанов додав, що всі носії, які підлягають демонтажу згідно з рішенням Київради, будуть прибрані або операторами, або владою у примусовому порядку.

Як відомо, раніше міська влада обіцяла очитисти центр міста від реклами до 15 квітня. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ