На Великодні свята горіли 3 квартири. Є жертви


На Великодні свята столичні рятувальники 49 разів виїжджали на ліквідацію пожеж та інших надзвичайних ситуацій. Необережне поводження з вогнем жителів будинків спричинило загоряння у 3 квартирах.

Під час однієї з пожеж в Солом’янському районі померла людина, ще 2 осіб постраждали від вогню і були госпіталізовані до лікарні, повідомляє прес-служба МНС.

16 квітня о 00.45 сталася пожежа у 9-поверховому будинку на вул. Борщагівській, 117.

Під час гасіння вогню пожежні врятували чоловіка. З отруєнням чадним газом його госпіталізували до лікарні.  

Внаслідок пожежі згоріли та пошкодились кухонні меблі, віконні рами, закопчено стіни та стеля квартири. Передбачуваною причиною експерти вважають необережне поводження з вогнем.  

Двома годинами пізніше сталося займання в одній з квартир 5-поверхового житлового будинку на вулиці Василенка, 6-А. У Великодню ніч жінка запалила свічку, від якої загорілась постільна білизна та меблі. Запах диму почули сусіди і викликали службу порятунку.

Власниця житла, жінка 1936 р.н., на момент прибуття пожежних була мертвою.

Того ж дня, о 12.24 подібний випадок стався на вул. Червоноткацькій, 29, в Дніпровському районі.

Жінка, яка доглядала за 77-річним чоловіком, прийшовши з церкви, запалила свічку, від чого загорілися шафа та міжкімнатні двері. Дідусь намагався самостійно загасити полум’я водою, не впоравшись, він викликав на допомогу рятувальників.

Жінка не постраждала, а ось квартиронаймач отруївся продуктами горіння. Першу медичну допомогу 77-річному чоловікові надали на місці.

Крім квартирних пожеж, в столиці протягом вихідних виникло 27 "сміттєвих" та "трав’яних" загорянь. У результаті вигоріло майже 1300 кв. м трав’яного настилу. Найбільше пожеж виникло в Оболонському районі, також горіло в Солом’янському, Голосіївському і Святошинському районах. Ймовірна причина – необережне поводження з вогнем місцевих жителів.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ