Податківці побачили в Києві аж 365 незаконних ларьків


З початку року у Києві виявлено 365 неоформлених МАФів. Про це повідомила голова Державної податкової служби Києва Ірина Носачова.

За її словами, вказані малі архітектурні форми були виявлені у 341-го землекористувача, де сума плати за землю по виявлених МАФах склала понад 1 мільйон гривень.

"Протягом поточного року до оподаткування залучено 2811 фізичних та 14 юридичних осіб, від яких в бюджет надійде понад 22,5 мільйона гривень плати за землю. Добровільно орендарями земельних ділянок задекларовано орендної плати на рівні 3-ох кратного розміру земельного податку по 1 283 договорах оренди", – зазначила голова ДПС.

Вона додала, що загалом за І квартал 2012 року надходження по платі за землю склали
415 мільйонів гривень.

Як відомо, у Києві більше 15 тисяч ларьків. Найчастіше їх встановлюють на зелених зонах, зупинках громадського транспорту, у дворах житлових будників. Кіоски привозять і встановлюють вночі. На протести та скарги місцевих мешканців власники такого бізнесу не зважають.

Столична влада неодноразово обіцяла вирішити проблему з МАФами, впорядкувавши їх діяльність, однак цього так і не сталося.

Ймовірно, причина в тому, що за словами столичних їх депутатів, ларьки у Києві належать нардепам, прокурорам та іншим високопосадовцям.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ