Києву не вистачає 300 паркоматів


Столичні стоянки вже обладнали 55 автоматами для сплати за паркування.

Про це заявив начальник служби паркування КП "Київтранспарксервіс" Ярослав Погребняк, пише "Kievpress.net".

"На сьогоднішній день 55 паркоматів встановлені в Києві на 33 паркувальних майданчиках", - зазначив він.

За словами Погребняка, сьогодні "Київтранспарксервіс" шукає можливість встановлення  паркоматів по всьому Києву.

Всього в столиці додатково потрібно встановити ще близько 300 паркоматів. Вартість одного становить від 40 до 130 тисяч гривень без вартості підключення.

"Ми вже пройшли інвестиційний конкурс по залученню інвестицій в сферу парковки Києва. Зараз працюємо в цьому напрямку. Другий можливий шлях – це взяти кредит на закупівлю паркоматів. Третій шлях – це надання нам бюджетних коштів на встановлення паркоматів", - розповів Погребняк.

Як відомо, постанова Кабміну, згідно з якою платні парковки в містах Україні обов'язково повинні бути обладнані паркоматами, набула сили ще 1 січня 2012 року. 

Однак у КП "Київтранспарксервіс" відразу ж заявили, що паркувальники мають право брати гроші навіть там, де немає паркоматів, бо є готівковий і безготівковий розрахунок. І наголосили, що встановлення паркоматів у місті доцільне після внесення змін до Адміністративного кодексу щодо посилення штрафів для водіїв.

За кілька днів уряд відтермінував обов’язкове встановлення на парковках паркоматів чи автоматичних в’їзних-виїзних терміналів, якими бути на кожній стоянці ще до 1 січня 2012 року.

За словами міністра регіонального розвитку Анатолія Близнюка, до цього спонукали численні звернення органів місцевої влади та самоврядування. Введення паркоматів відклали на один квартал – до 31 березня включно.

З 1 квітня більшість київських парковок стали безкоштовними, оскільки, згідно з законом, парковкою вважається лише майданчик з паркоматом.

Однак столичні паркувальники, які так і не спромоглися обладнати стоянки паркоматами, заявили, що продовжуватимуть брати гроші за місце на асфальті.

Прем'єр Микола Азаров наголосив, що водії можуть не платити паркувальникам, бо ці дії розглядаються, як незаконні.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ