Столичні таксисти готують акцію протесту


Київські таксисти мають намір 18 квітня провести акцію під Кабінетом міністрів на знак протесту проти діяльності створеної в Київській адміністрації робочої групи, яка має врегулювати ринок таксомоторних перевезень.

Про це заявив координатор ГО "Спільна справа" Олександр Данилюк, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Завтра автомобілі, у яких не буде маркувань, що це таксі, щоб уникнути проблем з ДАІ та іншими органами, з'їдуться з різних кінців міста під Кабінет міністрів, де триватиме засідання уряду, і здійснюватимуть кільцевий рух навколо урядового кварталу – вулицями Хрещатик, Інститутська та Грушевського", - розповів Данилюк.

Він зазначив, що на автомобілях будуть жовто-сині стрічки і прапори організацій та об'єднань, які вони представляють.

Данилюк також наголосив, що ця акція сама по собі не є зібранням громадян, але, на всяк випадок, організатори подали відповідну заявку.

Крім того, він розповів, що 18 квітня розпочнеться збір підписів проти ініціатив, висунутих робочою групою під керівництвом голови КМДА Олександра Попова. Очікується, що буде зібрано близько 100 тисяч таких підписів.

Учасники акції вимагатимуть ліквідувати цю робочу групу, а також – врахувати ті пропозиції з регулювання ринку, які вже напрацьовані його учасниками з інтересом споживачів і до реалізації цих вимог ввести мораторій на будь-які зміни в цій сфері.

Як зазначив голова громадської організації "Таксі столиці" Альберт Кара, столичні таксисти розуміють необхідність легалізації ринку.

"Але чомусь під Євро-2012 це вирішили зробити за кілька місяців. У моєму розумінні, це має відбуватися кілька років поступово, коректно і акуратно для всіх учасників ринку", - сказав він.

За його словами, якщо в Києві будуть введені таксі одного кольору і це буде D-клас, то близько 25 тисяч людей залишаться без роботи.

Як відомо, у КМДА вважають, що столиці для нормальної роботи ринку послуг таксі необхідно 15 тисяч автомобілів.

Київський ринок таксомоторних перевезень, що нараховує близько 20 тисяч автомобілів, на сьогоднішній день, за оцінками КМДА, на 95% перебуває в "тіні".

ЧИТАЙ ТАКОЖ
powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ