Забудовники знищили санаторій, який мали обслуговувати


Забудовник знищив колишній санаторій "Перемога" на вул. Івана Крамського, 10, хоча мав дозвіл лише на обслуговувати споруди профілакторію.

Про це повідомив депутат фракції "БЮТ-Батьківщина" у Київраді Олександр Бригинець.

"Увесь цинізм консолідованої позиції забудовників і влади полягає в тому, що нікого не цікавить для чого виділялась земля: для обслуговування, руйнування чи для будівництва нової споруди. Якщо землю виділили, то що хочеш, те з нею і роби? Так можна дійти до того, що земля, виділена для скверу, буде використана для будівництва житлового будинку, а ділянка для обслуговування пам’ятки культури використовуватиметься для її руйнації", - наголосив депутат.

КМДА у відповіді на запит Бригинця повідомила: у ході перевірки було встановлено, що на зазначеній земельній ділянці розпочато роботи з видалення фундаменту будівлі колишнього санаторію-профілакторію.

Підставою для здійснення зазначених робіт слугувала Декларація про початок виконання підготовчих робіт для будівництва житлового комплексу на вул. І. Крамского, 10 корпус 6 в Святошинському районі Києва, зареєстрована Інспекцією державного архітектурно-будівельного контролю у м. Києві від 30.01.2012.

Однак депутат звернув увагу, що відповідно до пункту 4 рішення Київради від 21.12.2000 №124/1101 згадана земельна ділянка була передана "Виробничо-комерційній фірмі "Дівос" "для експлуатації та обслуговування будівлі санаторію-профілакторію", що посвідчено договором оренди від 26.06.2001 №75-6-00012.

 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ