На Либідській площі буде сквер


На місці торгово-офісного центру, проти зведення якого активно виступила громадськість міста, на Либідській площі буде відновлено сквер.

Про це повідомляє прес-служба КМДА.

Київський апеляційний господарський суд поновив дію рішення Господарського суду від 11 січня 2012 року. А відтак, повернув до власності територіальної громади Києва земельну ділянку площею 0,62 га на Либідській площі.

Таким чином суд визнав недійсним та скасував рішення Київради, про передачу ТОВ "Будмайданчик" земельної ділянки на Либідській площі для будівництва торгівельно-офісного центру з багаторівневим паркінгом.

Також він розірвав договір оренди, укладений між Київрадою та забудовником у 2007 році і зобов’язав товариство повернути землю до комунальної власності.

"Рішення суду вже набуло законної сили. Якщо найближчим часом забудовник не поверне ділянку у її первісному стані, ми вимагатимемо здійснення цього за допомогою виконавчої служби. Отримавши ділянку, ми відновимо там сквер", – розповів заступник голови КМДА Олександр Пузанов.

Проти посадових осіб забудовника прокуратура порушила карну справу. Крім того, ТОВ "Будмайданчик" було позбавлено ліцензії на виконання будівельних робіт.

Як відомо, у серпні 2011 року компанія "Будмайданчик" розпочала будівництво нового 35-поверхового елітного комплексу "Apartment Hall" поблизу метро Либідська.

Однак згодом будівництво назвали незаконним, а Київрада скасувала рішення провиділення ТОВ "Будмайданчик" ділянки на Либідській площі для будівництва торгівельно-офісного центру.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ