У мерії кажуть, що знесену альтанку забрали на реконструкцію


У КП "Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт" спростовують інформацію про незаконне знесення Кокорівської альтанки.

Як повідомляє прес-служба КМДА, згідно з відповідним розпорядженням, у парку "Володимирська гірка" розпочалися реставраційні роботи.

За словами директор КП "Дирекція реставраційно-відновлювальних робіт" Геннадія Гери, проектом реконструкції і благоустрою парку передбачена реконструкція верхньої альтанки №1, розміщеної в верхній частині пішохідної зони парку та реставрація альтанки №2 (Кокорівська альтанка).

"З моменту встановлення цих об’єктів не проводились жодні ремонтні роботи. Беручи до уваги їхній незадовільний стан, наразі конче необхідно виконати роботу з реконструкції та реставрації альтанок, цим самим зберегти культурну спадщину столиці", – зазначив Гера.

Він також додав, що на даний час виконання робіт відбувається під наглядом архітектора Юрія Лосицького – автора проекту реставрації.

"Завершення реставраційних робіт заплановано на кінець травня. Відреставрована Кокорівська альтанка буде встановлена на своє місце до Дня Києва", йдеться в повідомленні.

Як повідомлялося раніше, у Києві на Володимирській гірці невідомі з молотком знищили одну з альтанок, які називають "Кокорівськими".  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ