"Київводоканал" знову заговорив про необхідність підвищити тарифи



Фото dnepr-news.blogspot.com

Причиною мільярдної заборгованості перед "Київенерго" є низький тариф, який не покриває собівартість послуг з водопостачання та водовідведення.

Про це повідомили у прес-службі "Київводоканалу" у відповідь на відключення від електроенергії низки об’єктів водоканалу.

"Єдиним способом вирішення проблеми заборгованості "Київводоканалу" перед "Київенерго" є компенсація різниці між собівартістю послуг та діючими тарифами

"Станом на березень 2012 року заборгованість "Київводоканалу" перед "Київенерго" за використану електроенергію становить 1 мільярд 8 мільйонів 300 тисяч гривень. До такої заборгованості призвів тариф, який не покриває собівартість послуг. При цьому Київською адміністрацією досі не вирішено питання компенсації різниці між собівартістю послуг та діючим тарифом (у тому числі за попередні роки)", - наголосили у водоканалі.

У компанії додали, що некомпенсована різниця наразі складає 1 мільярд 16 мільйонів 100 тисяч гривень, а поточними платежами вдається покривати лише близько 15% відсотків цієї суми.

Заборгованість районних житлово-експлуатаційних організацій (ЖЕО) Києва за послуги з водопостачання та водовідведення становить близько 800 мільйонів гривень.   

"Для комплексного вирішення проблеми необхідно: привести тариф на послуги з холодного водопостачання та водовідведення до економічно обґрунтованого рівня; виплатити зазначену некомпенсовану різницю між діючим тарифом і собівартістю; передбачити кошти на модернізацію підприємства", - наголосили у водоканалі.

Як відомо, кияни залишилися без води через борги "Київводоканалу" за електроенергію. "Київенерго" 10 квітня відключила від енергопостачання насосні комплекси 9 артезіанських свердловин, які обслуговує столичний водоканал.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ