На Київщині вирубують заказник з гніздами чапель


У Вишгородському районі що на Київщині невідомі розпочали вирубати і огороджувати територію заказника "Пирнівський".

Про це "Українській правді. Київ" повідомили у Національному екологічному центрі України.

За словами активістів, чаплі, що прилетіли на місце гніздування, яке охороняється в заказнику застали вирубку дерев із власними гніздами

"Люди приїхали з актами на землю і відразу почали огороджувати територію, знімати грунт і рубати дерева", – розповів місцевий житель Олександр.

"Пошкодження території заказника є прямим порушенням статті 252 Кримінального кодексу", – наголосив заступник голови Національного екологічного центру Олексій Василюк.

Він додав, що вирубка триває просто в ці хвилини.

Екологічні організації звернулись до Державної екологічної інспекції, Міністерства внутрішніх справ та Генеральної прокуратур з проханням зупинити знищення заказника.

Для довідки. Орнітологічний заказник місцевого значення "Пирнівський" розташовується у селі Пирнове Вишгородського району та займає площу в 5 га. Був створений згідно рішення Київського облвиконкому №5 від 12.01.1987.

Особливість заказника полягає у масовому гніздуванні сірих чапель. Колонія цих птахів знаходиться на невеликій ділянці соснового лісу прямо в населеному пункті. У різні роки тут нараховувалось від 80 до 100 гнізд.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ