Київ чекає, щоб дні Євро оголосили вихідними


Київ підтримав ініціативу про оголошення вихідними днів проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року.

Про це заявив заступник голови Київської адміністрації Анатолій Голубченко, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Ми, як і всі міста-учасники, підтримали ініціативу про оголошення днів матчів вихідними днями. Відповідну пропозицію ми направили до Кабінету міністрів і тепер чекаємо на рішення уряду", - сказав він.

Голубченко нагадав, що таку ініціативу підтримали всі чотири міста-учасники.

"Тепер останнє слово за урядом", - зазначив він, додавши, що в Києві буде проведено найбільшу кількість матчів Євро-2012 серед усіх міст-учасників України.

10 квітня стало відомо, що Донецька міськрада пропонує зробити короткими робочі дні під час проведення матчів чемпіонату Європи з футболу 2012 року в Донецьку.

Водночас директор департаменту з питань підготовки до Євро-2012 Харківської міськради Олександр Нечипоренко заявив, що дні проведення матчів Євро-2012 у Харкові не оголошуватимуть вихідними або скороченими.

"У нашому випадку це не має сенсу, оскільки два матчі з трьох, які відбудуться в Харкові, припадають на суботу, 9 червня, та неділю, 17 червня. Третій матч, 13 червня, буде в середу, але о 21.45, у цей час рух на дорогах уже менш напружений", - сказав він.

У департаменті Євро-2012 Львівської міськради повідомляли, що Кабмін розглядає пропозицію міст-учасників Євро-2012 оголосити дні матчів вихідними.

Як відомо, чемпіонат Європи з футболу стартує 8 червня. 16 матчів із 31 відбудуться в Україні. Проведення фінального матчу на НСК "Олімпійський" у Києві призначено на 1 липня. Містами, що прийматимуть Євро-2012 в Україні, є також Харків, Львів і Донецьк.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ