Прокуратура через суд вимагає закрити дельфінарій "Немо"



Фото bezdna.wordpress.com

Прокуратура Голосіївського району подала позов в Одеський окружний адміністративний суд на директора ТОВ "Нерум" О. Мерляна з вимогою закрити київський дельфінарій "Немо" за грубе порушення санітарного законодавства й загрозу здоров'ю й життя людей.

Про це повідомляє Київський еколого-культурний центр.

За словами активістів, 11 квітня відбулося перше засідання Окружного адміністративного суду Києва за позовом Київського еколого-культурного центру й Екоправо-Київ проти прокуратури Голосіївського району у справі київського дельфінарію "Немо".

Суть судової суперечки зводилася до наступного: як свідчили документи, отримані позивачами із санстанції Голосіївського району, прокуратура Голосіївського району не реагувала належним чином на кількаразові звернення санстанції з приводу закриття дельфінарію "Немо".

Тоді позивачі звернулися до Окружного адмінсуду з позовом на дану прокуратуру, просячи суд визнати незаконною бездіяльність прокуратури Голосіївського району й зобов'язати її вжити заходів прокурорського реагування, закривши київський дельфінарій "Немо".

"Справа обіцяла бути важкою і довгою, однак зненацька закінчилася повною перемогою позивачів-захисників дельфінів. Одержавши судову повістку, прокуратуру Голосіївського району вирішила не доводити справу до судового розгляду, а терміново ужити заходів прокурорського реагування відносно київського дельфінарію "Немо"", - повідомили активісти.

Буквально за день до суду, 10 квітня прокуратура Голосіївського району подала позов в Одеський окружний адміністративний суд на директора ТОВ "Нерум" О. Мерляна з вимогою закрити київський дельфінарій "Немо" за грубе порушення санітарного законодавства й загрозу здоров'ю й життя людей.

У зв’язку з тим, що таким чином були виконані всі судові вимоги позивачів, і предмет судового розгляду був вичерпаний, сторони домовилися на суді про мирне вирішення судової суперечки.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ