У Ахметова кажуть, що дозвіл на знесення будинків дала влада


Компанія Еста Холдинг отримала всі необхідні дозволи на проведення робіт на Андріївському узвозі.

Про це повідомили у прес-службі компанії.

"Підготовчі роботи на майданчику Андріївського спуска санкціоновані владою міста Київ і ведуться суворо за планом, відповідно до проектної документації й у рамках затвердженого землевідводу", йдеться в повідомленні.

В Еста Холдингу показали, що вони зруйнували. Пам'ятки, кажуть, не чіпали

Разом з тим у компанії наголосили, у процесі підготовчих робіт на майданчику Андріївського спуска "не постраждав жоден пам'ятник архітектури, зокрема, будинок по вул. Андріївський спуск, 10А".

Крім того, кажуть отримали дозвіл КМДА ще у 2008 році 
 

"Офіційні дані з бюро технічної інвентаризації (БТИ) і реєстру культурної спадщини Київради це підтверджують. На майданчику Андріївського спуска підлягають реконструкції об'єкти, що не мають історичної цінності. Зокрема, це будинок 70-х років будівництва в аварійному стані на розі вул. Андріївський спуск і вул. Фролівська", йдеться в повідомленні.

А також повідомили про початок робіт 

Також у компанії додали, що зараз продовжують переговори з міською владою про перегляд проекту будівництва бізнесу-центру.

"Наша пропозиція полягає в будівництві арт-простору, який стане логічним продовженням Андріївського узвозу. Запрошуємо сторони, не байдужні до майбутнього Андріївського спуска, взяти участь у розробці цього проекту. Будівельні роботу будуть початі після громадських слухань і публічного затвердження проекту арт-простору на Андріївському спуску, що враховує інтереси всіх зацікавлених", наголосили в Еста Холдингу.

Як відомо, цими вихідними на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи із відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній "СКМ" Ріната Ахметова. Будинок знесли там, де мають збудувати новий склобетонний центр "Андріївський плаза".

Заступник голови КМДА Михайло Кучук заявив, що проект будівництва комплексу "Андріївський" забудовник не узгоджував із міською владою, оскільки у міста немає повноважень на надання дозволів для проведення будівельних робіт.

Фоторепортаж зі знищеного узвозу дивіться тут.  

 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ