Кличко хоче позачергову сесію Київради через Андріївський узвіз


Депутатська фракція партії "УДАР" у Київраді вимагає терміново скликати позачергове пленарне засідання міськради для розгляду ситуації із незаконною забудовою історичного центру столиці.

Відповідну вимогу представники партії надіслали до Київського міського голови Леоніда Черновецького та секретаря Київради Галини Гереги.

Депутати пропонують зібратися 13 квітня і "жорстко відреагувати на руйнування пам’яток архітектури у Києві, а також вжити заходів для припинення незаконної забудови в історичному центрі міста".

Під час позачергової сесії депутати та представники громадських організацій мають заслухати звіти представників виконавчого органу Київради, КМДА, прокуратури, Інспекції державного архітектурно-будівельного контролю, Державної служби охорони культурної спадщини.

"Ми обурені діями забудовників та їхніх лобістів із влади, які перейшли межі пристойності. Вони поспішають до затвердження Генерального плану міста та напередодні виборів мера "освоїти" незаконно виділені земельні ділянки, щоб "застовпити" їх за собою у новому генплані", – заявив лідер фракції Віталій Кличко.

Як відомо, цими вихідними на Андріївському узвозі, де триває реконструкція, заявлена як роботи із відновлення інфраструктури та комунікацій, знесли три історичні будівлі.

Ділянку під новий комплекс віддали одній із фірм, яка входить до групи компаній "СКМ" Ріната Ахметова. Будинок знесли там, де мають збудувати новий склобетонний центр "Андріївський плаза".

Активісти вже збираються у середу о 19.00 принести будівельне сміття під офіс головної компанії Ахметова за адресою Десятинна, 3а.

Крім того, у суботу вони організовують великий мітинг.

Фоторепортаж зі знищеного узвозу дивіться тут.  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ