Попов проситиме повернути йому контроль за будівельною "вакханалією"


Київська влада найближчим часом проситиме Кабінет міністрів повернути їй функції з контролю за будівництвом у столиці.

Голова КМДА Олександр Попов доручив профільним структурам підготувати відповідне звернення до президента та Кабміну, повідомляє прес-служба мерії.

"Спільно з архітектурною спільнотою столиці ми підготуємо звернення до органів центральної влади з проханням повернути Києву повноваження, які давали б нам право не допускати подібних злочинів проти нашої історичної спадщини. Я думаю, що, зважаючи на значимість ситуації, до нас приєднається і депутатський корпус, і вся громада міста", –  підкреслив чиновник.

Він нагадав, що згідно з новим законодавством дозволи на проведення будівельних робіт сьогодні надає Інспекція державного архітектурно-будівельного контролю.

Попов також наголосив на необхідності перегляду всіх рішень Київради, які були видані у попередні роки та дають право на будівництво у столиці.

"Єдиний важіль впливу, який залишився у місцевої влади – це виділення землі. І лише тут ми можемо якимось чином захистити Київ від забудови. Але не варто забувати про ті дозволи і рішення Київради, які були видані землевласникам у попередні роки. Усі ці документи необхідно негайно переглянути та, за можливості, скасувати", – додав заступник голови КМДА Михайло Кучук.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ