Кабмін обіцяє Києву додатковий мільярд


Кабінет міністрів має намір вдвічі збільшити фінансування Києва на здійснення ним функцій столиці у 2012 році – до 2 мільярдів гривень.

Відповідні зміни до держбюджету-2012 запропоновані урядом у проекті закону №10317 від 9 квітня 2012 року, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Згідно з документом, Києву передбачається виділити з держбюджету додатково 1 мільярда гривень, зокрема на будівництво ліній метрополітену до житлового масиву Вигурівщина-Троєщина.

Так, 500 мільйонів гривень планується спрямувати на розвиток об'єктів житлово-комунального господарства, транспортної інфраструктури та соціально-культурної сфери, зокрема на будівництво під'їзної дороги до міжнародного аеропорту "Жуляни", реставрацію та ремонт Андріївського узвозу, реконструкцію з добудовуванням трамвайної лінії на Троєщині.

Згідно з пояснювальною запискою до документа, за рахунок решти 500 мільйонів гривень  передбачається погасити основну суму заборгованості за кредитами, отриманими Києвом упродовж 2009 року.

Як повідомлялося, видатки на здійснення Києвом функцій столиці, зокрема будівництво ліній метрополітену до житлового масиву Троєщина цього року, згідно з державним бюджетом на 2012 рік, передбачено на рівні 1 мільярда гривень.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ