Фоторепортаж з "гарячої точки" на Андріївському. У Ахметова кажуть: пам'ятка ціла

10.04.2012  17:43

1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17

7 квітня Андріївський узвіз втратив три історичні будівлі. Їх знесли під шумок реконструкції вулиці.

Нині на вулиці кипить робота. 10 квітня робітники руйнують те, що не доруйнували і зрівнюють з землею історичні будиночки, які додавали цій вулиці колориту.

Трьома будинками пожертвами заради "склобетонного монстра" "Андріївський плаза", що будуватиме компанія Ріната Ахметова. 

На місці цих будинків з'явиться "монстр". Фото mik-kiev.livejournal.com
Тепер тут буде Ахметівська "скляшка". На макеті нового центру будиночок з башнею "стояв". Його обіцяли не руйнувати?

Згідно з даними Головного управління охорони культурної спадщини КМДА, знесений будинок є пам'яткою архітектури.

"Будинок житловий, 1 пол. ХІХ ст., Андріївський узвіз, 10 а. Пам'ятка архітектури, містобудування. Наказ Мінкультури від 21.10.11 № 912/0/16-11. Охоронний номер 650-Кв", йдеться в переліку пам'яток. 

Водночас, як повідомили у прес-службі компанії "Еста-Холдинг", знесені будинки колишньої швейної фабрики "Юність" по вул. Фролівській, у тому числі фасадний будинок з боку Андріївського спуска, були побудовані в 1978 році й не мають історичної цінності.

"Дійсно, у цей момент ведуться роботи з демонтажу будинків колишньої фабрики "Юність", у тому числі аварійних. Усі роботи ведуться, згідно з отриманими дозволами. З боку Андріївського узвозу знесено один фасадний будинок, з фактичною адресою вул. Фролівськая, 9-11", йдеться в повідомленні.

Разом з тим у компанії наголосили, що на ділянці, з боку Боричевого току й вулиці Фролівської, дійсно розміщені будинки, що є пам'ятниками історії й архітектури, "їх демонтаж, у рамках реалізації проекту, не планується".

"Підкреслюємо, що будинок 10А, про знесення якого заявили деякі ЗМІ, ніяк не пов'язаний з компанією Еста Холдинг, і, за нашою інформацією, не ушкоджений", йдеться в повідомленні.     

Однак, як добре видно на відео, зносять саме кутовий будинок, який має номер 10А.

Фото Дмитра Стаховського

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ