Попов купив годинників на 1,2 мільйона


Управління справами Київської адміністрації 5 квітня уклало угоду з ТОВ "Київський годинниковий завод" на придбання 1610 нагородних годинників.

Загальна вартість годинників з логотипом "Від голови Київської міської державної адміністрації" становить 1,21 мільйона гривень.

Про це пишуть "Наші гроші" з посиланням на "Вісник державних закупівель".

Зокрема, придбано 990 чоловічих та 620 жіночих годинників в футлярі. Середня вартість одного подарункового годинника склала 749 гривень.

У грудні 2011 року управління справами КМДА купувало годинники з написом "Від голови Київської міської державної адміністрації" у "Київського годинникового заводу". Тоді за 1,19 мільйона було придбано 1270 штук (середня вартість 940 гривень за штуку). Зараз вирішено зробити дозакупівлю таких годинників, "зважаючи на безумовно високий рівень заходів, на яких планується вручення  годинників від голови Київської міської державної адміністрації визначним особам", йдеться в обґрунтуванні закупівлі.

Разом з тим годинників з надписом "Від Київського міського голови" у КМДА зараз немає взагалі.

Торги проведено за неконкурентною процедурою закупівлі "в одного учасника".

Вибір "Київського годинникового заводу" обґрунтовується тим, що на відкриті торги потрібно 2,5 місяці.

КМДА запевняє, що ціни від КГЗ були значно нижчими від середньоринкових для годинників, які бажало придбати управління справами.  

Придбані КМДА годинники втричі дорожчі від тих, які в жовтні 2011 року Київська обласна держадміністрація за придбала у "КГЗ" за 1 мільйон гривень. Зокрема, чоловічі годинники було придбано по 270 гривень, в жіночі по 256,5 гривні за штуку.

Разом з тим, Генпрокуратура дозволила собі в червні 2011 року за 2,5 мільйона гривень придбати у "КГЗ" значно дорожчі наручні годинники. Зокрема, механічний чоловічий "Клейнод" по 4 тисячі 191 гривні за штуку та по 2 тисячі 898 гривень за штуку, чоловічий "POLJOT" по 3 тисячі 99 гривень, кварцовий жіночий "Клейнод" по 2 тисячі 310 гривень, по 3 тисячі 420 гривень, 1 тисячі 110 гривень за штуку. 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ