Київ розраховує здерти з киян 33 мільйони на незаконних парковках


Столична влада має намір отримати цього року 33 мільйони гривень за рахунок сплати паркувального збору.

Про це заявив директор КП "Київтранспарксервіс" Андрій Дудко, повідомляє прес-служба КМДА.

Він додав, що у 2010 році бюджет міста за паркування отримав 5 мільйонів гривень, у 2011 – 18 мільйонів гривень, а на 2012 рік заплановано отримати 33 мільйони.

"У Києві на 34 майданчиках працюють паркомати, є можливість сплачувати паркову за допомогою мобільного, проте більше 90% платежів збираються паркувальниками. Там, де нема паркувальника, людина просто не платить", - сказав він.

Дудко наголосив, що сьогодні один паркомат коштує від 40 до 130 тисяч гривень в залежності від комплектації та його виробника, а додаткові витрати на його встановлення складають біля 10 тисяч гривень.

"Для того, щоб витрачати такі кошти з бюджету чи долучати до процесу інвестора, треба чітко розуміти, що цим паркоматом будуть користуватись. Поки ж в Україні не встановлено адміністративно відповідальність за несплату, наявність паркоматів буде ігноруватись", — зазначив Дудко.

Як повідомляє прес-служба Київської адміністрації, паркувальні підприємства звертатимуться до уряду з проханням внести зміни до адміністративного кодексу та передбачити відповідальність за несплату та паркування за межами паркувальних майданчиків.  

"За умов відсутності у операторів з паркування будь-яких важелів впливу на водіїв, які відмовляються сплачувати за паркування чи порушують правила паркування, повернення коштів які мають бути використані на обов’язкове встановлення паркоматів, становиться неможливим", — наголосив директор "Київтранспарксервісу".

Як відомо, З 1 квітня набула сили постанова Кабміну, згідно з якою платні парковки обов'язково повинні бути обладнані паркоматами. Таким чином, більшість київських парковок стали безкоштовними.

Прем’єр Микола Азаров заявив, що водії можуть не платити паркувальникам, бо ці дії розглядаються, як незаконні.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ