Метрополітен отримає 15-20 мільйонів на "безпеку"


Київський метрополітен упродовж місяця отримає 15-20 мільйонів  гривень на посилення заходів з безпеки.

Про це 6 квітня заявив голова КМДА Олександр Попов, повідомляє прес-служба мерії.

Ці кошти будуть спрямовані не лише на модернізацію вагонів та станцій, а й на закупівлю протигазів, вогнегасників тощо, відзначив начальник підземки Володимир Федоренко.

"Київський метрополітен, який щодня перевозить понад мільйон пасажирів, є об’єктом посиленої безпеки, тож вірогідність виникнення надзвичайних ситуацій тут повинна бути зведена до нуля. Керівництво та співробітники метрополітену повинні організувати повну безпеку своїх пасажирів", сказав Попов.

Він дав доручення здійснити перевірку рухомого складу метрополітену, станції і платформ щодо готовності до дій в умовах надзвичайної ситуації. Особливу увагу Попов наказав звернути на технічний стан вагонів та підземних інженерних мереж.

Як відомо, раніше МНС заявляло, що їздити в метро не зовсім безпечно

Лише за останні місяці у метро кілька разів виникали проблеми. Зокрема, 23 лютого через знестурумлення колії більше трьох годин не ходили потяги між двома станціями.

27 лютого вранці зупинився потяг на станції "Дарниця" Святошинсько-Броварської лінії. 

1 березня о 8.20 ранку на станції метро "Дружби народів" зламався потяг.

14 березня близько 17.00 на станції метро "Осокорки" сталася пожежа. Внаслідок цього три станції підземки були закриті на вхід. Люди були змішені добиратися додому пішки через міст. 

19 березня знову виникли проблеми у столичній підземнці. О 16.50 потяги червоної (Святоштнсько-Броварської) гілки зупинилися на кілька хвилин.

3 квітня о 19.27 у Київському метрополітені на станції "Арсенальна" Святошинсько-Броварської лінії через технічну несправність вагону бувзупинений рух метрополітену.

5 квітня вранці на Сирецько-Печерській лінії більше 10 хвилин не ходили потяги.

5 квітня у вечірню годину пік у столичному метрополітені відразу на двох станціях – "Хрещатик" і "Лук'янівська" –  зупинилися ескалатори, що спричинило величезне скупчення людей на станціях.

 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ