Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4f7eac84def3f/
Українська правда
Київ

Азаров дозволив водіям не платити паркувальникам

06.04.2012  11:42


Фото proximainform.net

Водії можуть не платити паркувальникам, бо ці дії розглядаються, як незаконні.

Про це на своїй сторінці Facebook написав прем'єр Микола Азаров.

"Останнім часом я отримав багато звернень з проханням не скасовувати вимогу по оплаті парковки виключно через паркомат. Хочу всіх запевнити, що постанову КМУ №1342 не буде скасовано. Ми твердо стоїмо на позиції, що паркомати мають бути встановлені у всіх містах України. Також хочу звернути увагу всіх, що водії можуть не платити паркувальникам, оскільки ці дії розглядаються як незаконні", - написав прем'єр.

За словами Азарова, місцеву владу "потрібно мотивувати встановлювати паркомати".

"Усе не робиться відразу. Щоб остаточно навести порядок у цій сфері, потрібен якийсь час. Але те, що ми не відмовляємося від цивілізованого вирішення проблеми, це точно", - написав Азаров.

Як відомо, постанова Кабміну, згідно з якою платні парковки в містах Україні обов'язково повинні бути обладнані паркоматами, набула сили ще 1 січня 2012 року. 

Однак у КП "Київтранспарксервіс" відразу ж заявили, що паркувальники мають право брати гроші навіть там, де немає паркоматів, бо є готівковий і безготівковий розрахунок. І наголосили, що встановлення паркоматів у місті доцільне після внесення змін до Адміністративного кодексу щодо посилення штрафів для водіїв.

За кілька днів уряд відтермінував обов’язкове встановлення на парковках паркоматів чи автоматичних в’їзних-виїзних терміналів, якими бути на кожній стоянці ще до 1 січня 2012 року.

За словами міністра регіонального розвитку Анатолія Близнюка, до цього спонукали численні звернення органів місцевої влади та самоврядування. Введення паркоматів відклали на один квартал – до 31 березня включно.

З 1 квітня більшість київських парковок стали безкоштовними, оскільки, згідно з законом, парковкою вважається лише майданчик з паркоматом.

Нині в Києві є лише 33 майданчика з паркоматами.

Однак столичні паркувальники, які так і не спромоглися обладнати стоянки паркоматами, заявили, що продовжуватимуть брати гроші за місце на асфальті.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.