Азаров дозволив водіям не платити паркувальникам



Фото proximainform.net

Водії можуть не платити паркувальникам, бо ці дії розглядаються, як незаконні.

Про це на своїй сторінці Facebook написав прем'єр Микола Азаров.

"Останнім часом я отримав багато звернень з проханням не скасовувати вимогу по оплаті парковки виключно через паркомат. Хочу всіх запевнити, що постанову КМУ №1342 не буде скасовано. Ми твердо стоїмо на позиції, що паркомати мають бути встановлені у всіх містах України. Також хочу звернути увагу всіх, що водії можуть не платити паркувальникам, оскільки ці дії розглядаються як незаконні", - написав прем'єр.

За словами Азарова, місцеву владу "потрібно мотивувати встановлювати паркомати".

"Усе не робиться відразу. Щоб остаточно навести порядок у цій сфері, потрібен якийсь час. Але те, що ми не відмовляємося від цивілізованого вирішення проблеми, це точно", - написав Азаров.

Як відомо, постанова Кабміну, згідно з якою платні парковки в містах Україні обов'язково повинні бути обладнані паркоматами, набула сили ще 1 січня 2012 року. 

Однак у КП "Київтранспарксервіс" відразу ж заявили, що паркувальники мають право брати гроші навіть там, де немає паркоматів, бо є готівковий і безготівковий розрахунок. І наголосили, що встановлення паркоматів у місті доцільне після внесення змін до Адміністративного кодексу щодо посилення штрафів для водіїв.

За кілька днів уряд відтермінував обов’язкове встановлення на парковках паркоматів чи автоматичних в’їзних-виїзних терміналів, якими бути на кожній стоянці ще до 1 січня 2012 року.

За словами міністра регіонального розвитку Анатолія Близнюка, до цього спонукали численні звернення органів місцевої влади та самоврядування. Введення паркоматів відклали на один квартал – до 31 березня включно.

З 1 квітня більшість київських парковок стали безкоштовними, оскільки, згідно з законом, парковкою вважається лише майданчик з паркоматом.

Нині в Києві є лише 33 майданчика з паркоматами.

Однак столичні паркувальники, які так і не спромоглися обладнати стоянки паркоматами, заявили, що продовжуватимуть брати гроші за місце на асфальті.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ