Ні дня без НП: у метро зупинились ескалатори


5 квітня у столичному метрополітені сталася надзвичайна ситуація: відразу на двох станціях – "Хрещатик" і "Лук'янівська" –  зупинилися ескалатори.

Підйомники не працювали на спуск, через що у підземці утворилося величезне скупчення людей, пишуть "Ukranews.com".

За словами начальника прес-служби "Київського метрополітену" Надії Шумак, ескалатор на спуск двічі зупинявся на станції метро "Хрещатик-1".

"О 18.11 зупинився, о 18.14 включили. І знову відключився о 18.16. О 18.20 включили", - сказала вона.

Крім того, на "Лук'янівській" зупинилися на спуск обидва ескалатори: один о 18.09, другий – о 18.14. Станом на 18.30 вони не працювали.

На станціях утворився натовп.

"Так, багато людей... Ну самі розумієте, зараз година пік. І тим більше, "Лук'янівська" у нас найбільш завантажена станція на Сирецько-Печерській лінії", - сказала Шумак.

Причини зупинок ескалаторів вона не змогла назвати.

Співробітники станції метро "Лук'янівська" перемкнули на спуск один з ескалаторів, що працювали на підйом.

До 19.00 роботу ескалаторів на двох станціях нормалізували, і натовп потрохи розійшовся.

При цьому на станції метро "Лук'янівська", за словами Шумак, на 20 хвилин співробітникам метрополітену доводилося обмежувати вхід у метро.

"Звичайно, було багато людей, година пік, довелося трохи прикривати станцію, вхід, щоб там не збиралося дуже багато людей. З 18.28 до 18.46 обмежували вхід. О 18.46, коли ми побачили, що потік людей став нормальний, відкрили повністю всі двері на станцію. І розвезли всіх, робота нормалізувалася", - сказала Шумак.

Як відомо, раніше МНС заявляло, що їздити в метро не зовсім безпечно

Лише за останні місяці у метро кілька разів виникали проблеми. Зокрема, 23 лютого через знестурумлення колії більше трьох годин не ходили потяги між двома станціями.

27 лютого вранці зупинився потяг на станції "Дарниця" Святошинсько-Броварської лінії. 

1 березня о 8.20 ранку на станції метро "Дружби народів" зламався потяг.

14 березня близько 17.00 на станції метро "Осокорки" сталася пожежа. Внаслідок цього три станції підземки були закриті на вхід. Люди були змішені добиратися додому пішки через міст. 

19 березня знову виникли проблеми у столичній підземнці. О 16.50 потяги червоної (Святоштнсько-Броварської) гілки зупинилися на кілька хвилин.

3 квітня о 19.27 у Київському метрополітені на станції "Арсенальна" Святошинсько-Броварської лінії через технічну несправність вагону був зупинений рух метрополітену.

5 квітня вранці на Сирецько-Печерській лінії більше 10 хвилин не ходили потяги.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ