Постійна адреса публікації: http://kiev.pravda.com/news/4f7d9322d3b8c/
Українська правда
Київ

Столичні будинки підсвітять кольоровими вогнями. ФОТО. ВІДЕО

05.04.2012  15:42


Фото svtsvet.com.ua

Київрада затвердила міську цільову програму зовнішнього освітлення міста "Яскраве місто" до 2014 року загальною вартістю 387,7 мільйона гривень.

За прийняття цього рішення на засіданні 5 квітня проголосували 88 депутатів.

Згідно з документом, з міського бюджету планується залучити 347,7 мільйона гривень, ще 40 мільйонів заплановано отримати з інших джерел.

Програма спрямована на забезпечення "естетично привабливого та якісного зовнішнього освітлення вечірнього Києва, комфортного для мешканців та гостей міста".

Фонтани у центрі міста стануть кольоровими. Фото Сегодня 

Вона має на меті розробити єдині, чіткі та зрозумілі вимоги до зовнішнього освітлення кожного району, вулиці та будівлі, освоїти покинуті мережі з повною заміною освітлювальних приладів та опор, що мають наднормовий термін служби, централізувати управління архітектурно-декоративним освітленням та ілюмінацією міста.

До її розробки були залучені вітчизняні фахівці та провідні іноземні компанії в сфері зовнішнього освітлення.

У перспективі впровадження сучасних технологій в освітленні міста дозволить зменшити витрати на споживання електричної енергії на 30% та експлуатаційне обслуговування мереж зовнішнього освітлення прибудинкових територій та малоповерхової забудови (приватної) на 25%.

Українська правда. Київ 

© 2008-2018, Українська правда - Київ
Використання матеріалів сайту дозволено лише з посиланням (для інтернет-видань - гіперпосиланням) на сайт.