Столичні будинки підсвітять кольоровими вогнями. ФОТО. ВІДЕО



Фото svtsvet.com.ua

Київрада затвердила міську цільову програму зовнішнього освітлення міста "Яскраве місто" до 2014 року загальною вартістю 387,7 мільйона гривень.

За прийняття цього рішення на засіданні 5 квітня проголосували 88 депутатів.

Згідно з документом, з міського бюджету планується залучити 347,7 мільйона гривень, ще 40 мільйонів заплановано отримати з інших джерел.

Програма спрямована на забезпечення "естетично привабливого та якісного зовнішнього освітлення вечірнього Києва, комфортного для мешканців та гостей міста".

Фонтани у центрі міста стануть кольоровими. Фото Сегодня 

Вона має на меті розробити єдині, чіткі та зрозумілі вимоги до зовнішнього освітлення кожного району, вулиці та будівлі, освоїти покинуті мережі з повною заміною освітлювальних приладів та опор, що мають наднормовий термін служби, централізувати управління архітектурно-декоративним освітленням та ілюмінацією міста.

До її розробки були залучені вітчизняні фахівці та провідні іноземні компанії в сфері зовнішнього освітлення.

У перспективі впровадження сучасних технологій в освітленні міста дозволить зменшити витрати на споживання електричної енергії на 30% та експлуатаційне обслуговування мереж зовнішнього освітлення прибудинкових територій та малоповерхової забудови (приватної) на 25%.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ