Київрада затвердила програму "Київ етнічний"


Київська міськрада затвердила програму "Київ етнічний" на 2012 -2015 роки загальною вартістю  4,5 мільйона гривень.

За прийняття такого рішення на засіданні 5 квітня проголосували 93 депутати.

Програма має на меті створити належні умови для збереження, відродження та розвитку етнічної, культурної та мовної самобутності представників національних меншин, які проживають у Києві, а також підтримки українців, які проживають за межами України.

Як пояснила на брифінгу секретар Київради Галина Герега, необхідність прийняття програми обумовлена тим, що в столиці неналежним чином задовольняються потреби національних меншин.

Зокрема, не вистачає підручників, довідкової та художньої літератури мовами національних меншин. Потребує розширення база недільних шкіл, недостатньо швидко вирішується проблема забезпечення національно-культурних товариств приміщеннями.

За словами начальника Управління у справах національностей та релігій Ольги Власенко, Київ є багатонаціональним містом, у якому проживають представники 135 національностей.

"За даними перепису 2001 року лише 82,2 відсотки мешканців столиці – українці. Їх майже 2 мільйони 111 тисяч. Інші 17,8 відсотків мешканців міста належать до національних меншин. Це росіяни, євреї, білоруси, поляки, вірмени, азербайджанці, татари, грузини, молдавани, болгари, араби, німці тощо", – цитує її прес-служба КМДА.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ