Київ очистять від безпритульних псів за 117 мільйонів



Фото panorama.pl.ua

Київрада затвердила міську програму контролю за утриманням тварин та регулювання чисельності безпритульних тварин гуманними методами на 2012-2016 роки.

За таке рішення на засіданні 5 квітня проголосували 94 депутати.

Фінансування програми на 5 років становитиме 117 мільйонів 178,8 тисячі гривень, з яких майже 109 мільйонів з міського бюджету.

Зокрема, на утримання та лікування безпритульних тварин 60 мільйонів гривень, на облаштування місць для вигулу собак – близько 5,5 мільйона гривень, на створення майданчиків для дресирування собак – понад 1,3 мільйона гривень.

Також передбачені закупівля транспорту та матеріалів для вилову і перевезення тварин, стерилізація, щеплення та лікування тварин, надання фінансової підтримки громадським організаціям, що утримують притулки, створення системи реєстрації та ідентифікації тварин, виготовлення соціальної реклами, що агітуватиме за гуманне поводження з тваринами.

Також, за словами секретаря міськради Галини Гереги, Київрада має намір виділити 2,65 га КП "Притулок для тварин" для будівництва, обслуговування та експлуатації центру захисту тварин на вул. Автопарковій у Дарницькому районі. 

Як відомо, столична влада неодноразово обіцяла збудувати притулки і очистити місто від безпритульних тварин до Євро-2012. Однак собаки зграями бігають містом. За словами захисників тварин, комунальники замість відловлювати і стерилізувати псів, отруюють їх. 

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ