Громадські активісти окупували кабінет Попова. ФОТО


5 квітня 12 громадських активістів зайшли до кабінету голови КМДА Олександра Попова з намірами висловити свою позицію щодо "гарячих точок" у місті.

Про це "Українській правді. Київ" повідомив один з активістів Ігор Луценко.

"Нам сказали, що голова КМДА зараз у Януковича. Але люди збираються чекати, поки він не повернеться", - сказав він.

Луценко додав, що перед цим громадяни намагалися зайти на сесію Київради, але "охорона з застосування сили їх не пустила".

Громаду не пустили на сесію. Фото з Facebook Наталі Соколенко

"Охорона, найнята Черновновецьким, не пускає киян на четвертий поверх Київської мерії всупереч закону про місцеве самоврядування, в якому йдеться, що органи самоврядування відкриті для громадян", - написала у Facebook одна з активісток журналістка Наталя Соколенко.

Луценко також розповів, що до киян, які стоять під мерією ніхто не вийшов, ні керівництва Київської адміністрації, ні з депутатів Київради.

Однак активісти не розгубились і засіли в кабінеті Попова. Фото з Facebook Єгора Соболєва

Також депутати відмовилися заслухати вимоги громадян на сесії Київради.

"Ми маємо низку вимог до влади щодо конфліктних точок. Це і незаконні забудови, і вирубки. Ми прийшли, щоб висловити свою позицію як мешканців і громадян та переконати депутатів проголосувати за відміну скандальних рішень", - сказав Луценко.

Від голови КМДА активісти вимагають припинити роздачу земель, дотримуватися закону про мораторій на вирубку зелених насаджень і дотримуватися земельного законодавства в частині забудові в центрі столиці.

Згодом Попов подзвонив Соболєву і пообіцяв зустрітися із цією групою киян 6 квітня о 13.00.  

"Попов подзвонив, домовилися зустрітися завтра о 13.00. З усіма 12-ма, які захопили кабінет. Запропонуємо проекти рішень про скасування дерибану і дедлайни", - написав у Facebook Соболєв.

Українська правда. Київ  

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ