У Києві резонансні справи про вбивства і ДТП "розвалюються" в суді



Фото wek.com.ua

Резонансні кримінальні справи, які в 2011 році шокували Київ, розвалюються в суді, а деякі обвинувачені можуть уникнути відповідальності.

Як пише "Сегодня", облитий кислотою заступник губернатора Київщини Юрій Чижмар не впізнав виконавця злочину, а тенісист Андрій Медведєва, який збив на смерть пішохода, може отримати умовне покарання.

2 квітня на суді Чижмар не впізнав у Дмитрові Котову свого нападника. За версією слідства, нібито саме Котов хлюпнув кислотою в чиновника, щоб помститися за друга - капітана міліції Назара Фесуна, у якого Чижмар відбив дівчину.

Юрій Чижмар, фото adm.gov.te.ua

"Ця справа сфабрикована. Про це говорить не тільки захист, а й сам потерпілий Чижмар, який не впізнав Котова, мовляв, нападник був з бородою і сантиметрів на 20 вищий за Котова. Слідству просто показники потрібні", - сказав адвокат Фесуна Ярослав Куц.

За його словами, вони провели своє розслідування і знають виконавця, ім'я та прізвище якого назвуть пізніше.

Раніше Чижмар наполягав, що коріння цієї історії йде у минуле, коли він працював на Тернопільщині губернатором. Там він конфліктував з місцевими силовиками. У Тернополі зараз ходять чутки, що Чижмарю, який збирається там балотуватися, вигідно показати справу як політичну, а не любовну. Сам екс-чиновник ситуацію не коментує.

Також несподіваний поворот відбувся і в іншій резонансній справі – за фактом ДТП під Києвом, відомий тенісист Андрій Медведєв на Toyota Land Cruiser на смерть збив жителя Глевахи Андрія Зинківського.

Андрій Медведєв, фото yuzhnoukrainsk.net

Виявляється, що до відповідальності можуть притягнути зовсім іншу людину.

Як розповіли в обласній міліції, судмедекспертиза встановила, що смерть пішохода настала від удару не "Тойоти", а фури, яка переїхала чоловіка після зіткнення з легковиком.

За словами джерела видання в міліції, це істотно пом'якшує провину тенісиста і тягне вже на умовний термін.

Також може розвалитися і справа судді Сергія Зубкова, якого по-звірячому вбили у підїзді його ж будинку.

Сергій Зубков, фото ТСН

"Чотири свідки не впізнали обвинувачуваних батька й сина Дмитра й Сергія Павличенків. А п'ятий пропав. 4 квітня його повинні були примусово доставити, але не знайшли", — сказала адвокат обвинувачуваних Тетяна Шевченко.

Вона додала, що захист має дані, що о 18.59, о 19.01 і 19.27 батько з дому дзвонив спочатку своєму адвокатові, а потім другові, а за свідченнями очевидців, "о 18.30 убивці ходили по вулиці, щось ховали". 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ