За напад тигра на людину покарають зоотехніка



Фото photo.i.ua

Прокуратура закінчила перевірку інциденту в столичному зоопарку, де 20 лютого тигр Тишка напав на працівника звіринцю Валерія Бурю.

Як пише "Комсомольська правда", кримінальну справу порушили відносно зоотехніка.

"За результатами перевірки порушена кримінальна справа відносно зоотехніка за статею "недбалість", - розповів заступник прокурора Шевченківського району Олексій Вдовиченко.

У чому саме полягає провина працівника зоопарку, у прокуратурі не уточнюють.

Співробітники ж столичного звіринцю називають дві версії того, чому тигр виявився в одному вольєрі з людьми. Перша: тигр сам відкрив засувку перегінного приміщення, друга: засувка була відкрита (її хтось забув закрити із працівників). Якщо це так, то в наявності недбалість зоотехніка, яка це не перевірила. 

Офіційно в зоопарку рішення прокуратури не коментують.

"Ніяких офіційних паперів із прокуратури я не одержував. Тому коментувати нема чого", - сказав директор звіринцю Олексій Толстоухов.  

Як стало відомо, зоотехнік Ганна, якій інкримінують кримінальну справу, досі працює в зоопарку й щодня ходить на роботу. Колеги характеризують її як відповідального співробітника, вона працює отут уже більш 15 років.

"Вона одна виховує дочку. Крім того, Ганна заочно вчиться в університеті імені Драгоманова на психолога. Жахливо, що її обвинувачують в інциденті з тигром. Ганна – хороша й добра жінка. Я впевнена, вона не винна в тому, що сталося", - сказала одна зі співробітниць зоопарку.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ