Сліпі уболівальники "побачать" Євро за допомогою спецпристроїв


Незрячі та з порушеннями зору вболівальники зможуть відчути атмосферу матчів Євро-2012 на українських стадіонах за допомоги спеціальних пристроїв. "Побачити" футбол вони зможуть завдяки аудіо-описовому коментарю.

Спеціально навчені коментатори будуть описувати й пояснювати усе, що відбувається на футбольному полі для цих людей, практично, ставши їхніми очима, повідомляє інформаційний центр "Україна-2012".

Кожен стадіон чемпіонату отримає 30 спеціальних аудіогарнітур, за допомогою яких незрячі зможуть "побачити" футбольний матч. 

Ця послуга, що реалізується в межах Міжнародного проекту УЄФА "EURO 2012: Respect Inclusion – Football with No Limits", є новаторською в Україні, однак більшість європейських стадіонів вже кілька років надають аудіо-описові коментарі спортивних подій. 

"На сьогодні австрійське телебачення надає аудіо-описовий коментар 17% усіх спортивних подій в державі. Ми регулярно коментуємо для незрячих усі футбольні матчі І дивізіону, всі ігри австрійської збірної, олімпійські змагання", - розповів австрійський коментатор Мартін Звінщенбергер.

На сьогоднішній день в Україні понад 600 тисяч людей мають значні вади зору, з них понад 18% взагалі незрячі. При цьому за інформацією УЄФА понад 2,5 тисячі людей з особливими потребами відвідають матчі Євро-2012 в Україні та Польщі.  


powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ