Екологи: мерія не полишає надії "законсервувати" дельфінів у зоопарку



Фото samogo.net

Розробка техніко-економічних показників океанаріуму у Київському зоопарку таки ведеться.

Про це повідомляє прес-служба Національного екологічного центру з посиланням на Київську міську держадміністрацію.

"На адресу НЕЦУ надійшов лист першого заступника начальника Головного управління екології та природних ресурсів КМДА Геннадія Давидова. Він повідомляє, що "КП "Київське інвестиційне агентство" доручено розробити орієнтовні техніко-економічні показники об’єкту інвестування (океанаріуму у Київському зоопарку). Це зроблено відповідно до п.2 розпорядження КМДА "Про проведення інвестиційного конкурсу із залученням інвестора до будівництва океанаріуму у Київському зоопарку" від 19 липня 2011 року", повідомили в НЕЦУ.

Також у листі Давидова говориться, що "на виконання п. З за запитами КП "Київське інвестиційне агентство" відповідним службам Київської міської державної адміністрації необхідно надати висновки щодо реалізації даного інвестиційного проекту. На сьогодні запит від КП "Київське інвестиційне агентство" до Головного управління не надходив".

"Інформація, одержана від Головного управління екології КМДА, відрізняється від офіційного повідомлення Київради, озвученого активістам 15 березня 2012 року під час пікетування чергової сесії. Нас повідомили, що Комісія Київради з екологічної політики та ГУ екології КМДА не підтримують проект побудови океанаріуму", - сказав представник НЕЦУ Олег Андрос.

Як відомо, столична влада має намір збудувати океанаріум вартістю 4 мільйони доларів на місці недобудованого вольєра для мавп у Київському зоопарку.

Екологи виступають категорично проти такого будівництва.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ