Киян позбавили права продати авто?


Уже тиждень столичні автомобілісти мають проблеми з продажем та купівлею авто.  

Наприкінці березня в Київському регіоні утворився дефіцит транзитних номерів у МРЕВ, що ускладнило можливість купити або продати автомобіль, пишуть "Коментарі".

Видання відзначає, що транзитних номерів немає в жодному МРЕВ, а їх співробітники посилаються на Головне управління ДАІ в Києві. Мовляв, саме воно не видає номерні знаки.

"Там була затримка на заводі, зрозумійте, ми ж їх не робимо. Не встигають робити номери на всю Україну, у нас тільки один завод. Уже зустрічають машину з номерами, можу вас запевнити, транзитні номери можуть одержати всі МРЕВ", - сказав наприкінці минулого тижня співробітник ГУ ДАІ у Києві.

Однак, до понеділка ситуація не змінилася.

"Минулого тижня ми зробили позапланове відвантаження й сьогодні, на день раніше теж відвантажили, так що проблема знята. Проблемна ситуація знята, так що можна не переживати, номера будуть у всіх", - сказав 2 квітня Іван Слободянюк, комерційний директор НВО "Форт", яке у листопаді 2010 року виграло тендер на постачання 1,157 мільйона транзитних номерів на суму 133 мільйони 696 тисяч гривень.

"За контрактом, з моменту подачі заявки, на виконання йде 7 днів. У нас як виробників особливих проблем з виготовленням ніколи немає. Якщо вчасно заявки надаються, ми їх вчасно виконуємо", - пояснив Слободянюк.

Він додав, що у ланцюжку міг "статися збій", бо спочатку салони надають замовлення в МРЕВ, ті – у міністерство,  потім від міністерства – до виробника номерів.

"Виходить резонанс, тому що номерів немає, а ми замовлення ще не одержали", - розповів комерційний директор НВО "Форт".

Видання відзначає, що дефіцит тимчасових номерів в Україні – не нова проблема, схожа ситуація вже виникала в жовтні 2011 року. Тоді проблема виникла у зв'язку із закінченням угоди на виробництво.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ