Кияни просять Попова захистити їх від антени мобільного оператора



Столичні мешканці просять захисти їх та їхніх дітей від негативного впливу потужної антени оператора мобільного зв’язку ТОВ "Астеліт", яку монтують по вулиці Тополевій, 3-а.

Про це йдеться у скарзі мешканців на адресу голови КМДА Олександра Попова, міністра охорони здоров’я Раїси Богатирьової, прокурора Києва Сергія Мельника, голові райдержадміністрації Солом’янського району Івана Сидорова та інших.  

Люди бояться антени, яку монтують біля дитсадка і житлових будинків

"На даху будинку № 3-а по вул. Тополевій (гарнізонне ательє №1 концерну "Військторгсервіс", директором якого є Юлія Пукір, невістка Петра Пукіра) здійснюється будівництво потужної антени для обслуговування оператора мобільного зв’язку ТОВ "Астеліт". Біля цього ательє, у 20 метрах, розташований дитячий садок №76, житлові будинки, дитячі площадки та спортивний майданчик. Проектування (якщо таке було) та розміщення вказаної антени відбулося погодження з державними органами та мешканцями житлових будинків, які розташовані поруч", йдеться у скарзі.  

Мешканці переконані, що розташування радіотехнічного об’єкту приведе до перевищення рівня електромагнітного поля на їхній території, що спричинить погіршення здоров’я населення, в тому числі дітей, які мешкають у цих будинках.

Мешканці кажуть, що встановлення антени незаконне, бо відбувається без документів і погодження з громадою

"Справа в тому, що електромагнітне поле від антени наносить шкоду здоров’ю людини поступово, що відобразиться на здоров’ї наших дітей через кілька років", йдеться у скарзі.

Люди просять владу перевірити в організації, яка займається встановленням антени всі наявні дозволи, погодження, ліцензії та заборонити монтаж і розміщення антени за вказаною адресою.

 Поряд з вишкою граються діти


Під скаргою підписалися 220 людей, мешканців навколишніх будинків по вулицях Стадіонній, 21/1, 19, 17; Фучика, 3, 4, 5, 6/7, Тополевій, 3, 4, 5, 6, проспекту Повітрофлотському, 14/7, 16, 18/2; та батьків дітей, які відвідують дитсадок № 76.

Збір підписів триває.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ