Громадські організації просять Попова розібратися з прокуреними клубами


Проект "Київ без тютюнового диму" спільно із 9 іншими громадськими організаціями закликають голову КМДА Олександра Попова ініціювати перевірки нічних клубів через їх тотальну прокуреність.

Про це йдеться у відкритому листі до Попова.

Активісти поінформували голову КМДА про результати моніторингу 20 нічних клубів і дискотек Києва, який виявив, що жоден із перевірених закладів не має місць для некурців.

Провідні молодіжні та інші громадські організації звернули увагу очільника КМДА на те, що нічні клуби Києва відвідують переважно молоді люди, підлітки, часто діти. 

"Тотальна прокуреність дискотек суттєво шкодить здоров’ю молоді. Ті відвідувачі клубів, які не палять, не повинні труїтися сигаретним димом тільки через те, що там всюди курять. Також від пасивного куріння у клубах страждають офіціанти й бармени, які змушені працювати в небезпечному для здоров'я середовищі і годинами дихати тютюновим димом", - йдеться у відкритому листі. 

"Зокрема, просимо звернути увагу Київської міської санепідстанції і Інспекції з питань захисту прав споживачів у Києві Державної інспекції захисту прав споживачів на вказані порушення. Просимо вас ініціювати перевірки цих закладів та проінформувати про це громадськість", - наголосили активісти.

Як відомо, згідно з рішенням Київради від 2008 року "Про заходи щодо впорядкування тютюнокуріння в місті Києві", нічні клуби і дискотеки повинні бути облаштовані спеціальними ізольованими для тютюнокуріння місцями.

Крім того, невідведення для осіб, які не курять, не менше ніж половини площі цих громадських місць, розміщеної так, щоб тютюновий дим не поширювався на цю територію порушує вимоги статті 13 закону "Про заходи щодо попередження та зменшення вживання тютюнових виробів і їх шкідливого впливу на здоров'я населення".

За такі порушення передбачено штраф від 1 тисячі гривень до 10 тисяч гривень.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ