Міліція виправдовується, що полковник не погрожував киянам зброєю


Столична міліція заявляє, що журналісти неправильно зрозуміли і перекрутили слова полковника Миколи Зеви про заклик застосувати зброю проти учасників акції проти вирубки лісу на проспекті Перемоги, 139.

Як повідомили у прес-службі міліції, наряди виїхали на місце події, коли отримали повідомлення, що у Святошинському лісі невідомі ламають будівельний паркан.

На місці правоохоронці побачили, як близько 60 чоловік ламають дерев’яну огорожу будівельного майданчика і намагалися зупинити "протиправні дії агресивно налаштованих місцевих жителів".

"Під час спроби затримання одного з активних учасників погромів, активісти вчинили фізичне протистояння. Почали кидатися в бійку, штовхалися, хапали за формений одяг. Внаслідок силового протистояння в кількох правоохоронців виявилася розcтібнутою кобура з табельною зброєю. Помітивши це старший офіцер, керуючись відповідними законом, наказав підлеглим попередити агресивно налаштованих громадян про можливість законного застосування зброї, у разі спроби заволодіти нею", йдеться в повідомленні.

"На місці події представники одного із центральних телеканалів проводили відеозйомку. Журналіст, не розібравшись в ситуації та перекрутивши зміст вислову одного з правоохоронців, видав "сенсаційний" матеріал, що, начебто, підполковник міліції наказав підлеглим застосувати зброю відносно пікетувальників", - наголосили в міліції.

Правоохоронці наголосили, що в активістів, які протестували проти вирубки лісу на цій ділянці, на руках не було жодного документу, який свідчив би про законність проведення акції.

Наразі Святошинське райуправління міліції спільно з районною прокуратурою за фактом цих подій проводить дослідчу перевірку.

Разом з тим журналіст "5 каналу" Азад Сафаров подав заяву міністру внутрішніх справ Віталію Захарченку, в якій скаржиться на дії підполковника міліції, заступника начальника Святошинського районного відділу міліції Києва Миколу Зеву.

Про це повідомляє Телекритика. 

"31.03.2012 під час виконання мною моїх професійних обов'язків підполковник міліції, заступник начальника Святошинського районного відділу міліції Києва Микола Зева вдарив мене ліктем по обличчю і кілька разів грубо відштовхнув мою руку з мікрофоном, коли я намагався дізнатися його ім`я та посаду, що я вважаю перешкоджанням моїй професійній  діяльності", - йдеться у заяві Сафарова.

Журналіст зокрема, попросив провести розслідування і з`ясувати, чи мав підполковник міліції право: "бити журналіста під час виконання останнім професійних обов'язків; відштовхувати грубо із застосуванням фізичної сили мікрофон журналіста; наказувати своїм підлеглим застосувати зброю проти мирних мітингувальників; відмовлятись показувати посвідчення на вимогу громадян та журналіста; називати в розмові по телефону зі своїм шефом Україну "країною ідіотів"(це сталося вже після сутички)".

За підпал будівельної техніки кількома днями раніше порушено кримінальну справу за фактом хуліганства.

Тим часом прокуратура Києва 19 березня заявила позов до Господарського суду Києва про скасування рішення Київради, яким комерційній структурі надано в оренду цю земельну ділянку. 

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ