Наближення Євро кияни відчують вже 13 травня. ФОТО. ВІДЕО



Фото city-kyiv.com.ua

Про те, що Євро-2012 не за горами кияни зрозуміють вже 13 травня. Саме з цієї дати розпочнеться підготовка фан-зони у центрі столиці, встановлення тимчасових споруд, необхідних малих архітектурних форм, об’єктів переносної торгівлі, літніх майданчиків закладів громадського харчування та інших елементів інфраструктури до чемпіонату.

Про це йдеться у відповідному розпорядженні КМДА.

офіційна фан-зона Євро-2012 працюватиме з 7 червня по 2 липня (12.00 по першу годину ночі наступного дня) на Майдані Незалежності та по вулиці Хрещатик (від вул. Інститутської до вул. Б.Хмельницького).

Фан-зона на Хрещатику та зона, куди не пустять машин на період Євро. Фото Фактів

Організатором заходу визначено ТОВ "Холідей-Сервіс",  яке стало переможцем загальноміського конкурсу. Разом з тим координацію питань, пов’язаних з підготовкою та проведенням заходу, забезпечуватиме Головне управління з питань підготовки до Євро.

Фото city-kyiv.com.ua

На час підготовки фан-зони передбачене перекриття руху транспорту на вул. Хрещатик від вул. Інститутської до вул. Б.Хмельницького, окрім спеціального та акредитованого транспорту, з 00.00 28 травня до 1.00 7 липня.

Згідно з розпорядженням, Головне управління містобудування  та архітектури КМДА повинно до 1 травня відкликати раніше видані тимчасові ордери та дозволи на розміщення тимчасових споруд, об’єктів виносної торгівлі, літні майданчики закладів громадського харчування та Майдані Незалежності, вул. Хрещатик та на вул. Червоноармійській (від площі Бессарабської до вул. Димитрова), термін яких не сплине до 10 травня 2012 року.

Це не торкнеться лише громадських вбиралень, встановлених у місті відповідно до Державної цільової програми підготовки та проведення Євро-2012.

Як повідомлялося раніше, під час чемпіонату на території фан-зони працюватиме три великі екрани, на яких транслюватимуть усі матчі турніру. Фан-зона вміщуватиме понад 70 тисяч уболівальників. Основні входи до неї будуть з боку Бессарабської площі та метро Хрещатик, також передбачені запасні виходи по всьому периметру фан-зони. 

Крім того, у фан-зоні встановлять 76 наметів, де вболівальники зможуть харчуватися. Буде передбачена VIP-зона, а також місця, відведені для інвалідів і представників ЗМІ.  

Також, за словами начальника Головного управління транспорту Івана Шпильового, фан-зона буде тільки пішохідною. У дні матчів вулиці Хрещатик, Червоноармійська, Федорова, Барбюса, Басейна, провулок Лабораторний, бульвар Лесі Українки і площа Льва Толстого будуть закриті для авто.  

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ