"Київтранспарксервіс" каже, що не відмовиться від грошей за парковку



Фото dancor.sumy.ua

Столичні паркувальники, які так і не спромоглися обладнати стоянки паркоматами, продовжуватимуть брати гроші за місце на асфальті.

Про це повідомив заступник директора "Київтранспарксерсісу" Денис Салобаєнко, пише "Комсомольська правда".

"Із квітня ми продовжуємо працювати, як колись, - по паркувальних талонах. Адже податки платити ми повинні й далі", - сказав він.

Ігнорування закону Салобаєнко пояснив тим, що цілих півроку (до 22 березня) у країні не було ліцензованих паркоматів для вулиць. Мовляв, купити термінал навіть при бажанні вони не могли, тому написали лист у Кабмін із проханням відстрочити дію розпорядження до кінця року, на що відповідь поки не одержали.

Нині в Києві є лише 33 майданчика з паркоматами. Згідно з законом, який набув сили з 1 квітня, якщо стоянка не обладнана платіжним терміналом, то вона не є парковкою, а значить і платити за неї не потрібно.

У 2009 році на встановлення платіжних терміналів Кабмін дав міським транспарксервісам три роки.

"Рішення, яке Кабмін прийняв, щоб вивести плату за паркування з тіні, на жаль, не виконується на місцях. По всій країні обладнані паркоматами тільки 5% стоянок. З початку квітня всі стоянки, де немає паркоматів, перебувають поза законом. Тобто за них можна не платити", - сказав начальник управління благоустрою території й комунального обслуговування Мінрегіонбуду Олександр Ігнатенко.

Однак паркувальники продовжують класти гроші в кишеню.

За минулий рік "Київтранспарксервіс" перерахував до бюджету трохи більше 15 мільйонів гривень. Одна ця сума, просто мізерна, якщо порахувати кількість офіційних паркомісць.

Їх у місті більше 8 тисяч. Візьмемо мінімальний тариф – 5 гривень - і помножимо на 10 годин на добу й на 365 днів. Приблизний прибуток з одного місця в рік - 18 тисяч грн. Із усього міста – 144 мільйони гривень, відзначає видання.

Цікаво, що сьогодні через непорозуміння з оплатою паркування оштрафувати можуть і водія, і оператора паркування – "Київтранспарксервіс". За статтею 152 Адмінкодексу покарати можуть киянина на 340-1360 гривень за несплату за стоянку, а паркувальників – на 850-1700 гривень за те, що немає паркомата.

Штрафувати може міліція й інспектори з благоустрою міста.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ