У Києві з’явиться вулиця Малевича


Вулицю Боженка у Голосіївському районі перейменують на вулицю Казимира Малевича.

Комісія з питань культури та туризму підтримала відповідне звернення Польського Інституту щодо перейменування вулиці і підготувала проект рішення Київради, повідомив голови комісії Олександр Бригинець.

"У Києві народилися і жили чимало діячів, які мають всесвітню відомість: танцівник Серж Ливар, авіабудівник Ігор Сікорський, піаніст Володимир Горовиць. Їх імена вже таким чи іншим способом, хоч не великою мірою, але увічнені в Києві. А Малевич, який є символом мистецьких шукань цілої епохи, забутий київською громадою: ні вулиці, ні музею, ні навіть конкурсу на честь його імені немає", - сказав Бригинець. 

Він додав, що мріє, щоб на цій вулиці згодом з’явився ще й музей, де розповідатимуть про життя та творчість генія мистецького авангардизму.

Як відомо, Казимир Малевич – український художник-авангардист, один з засновників нових напрямків в абстрактному мистецтві — супрематизму та кубофутуризму, педагог, теоретик мистецтва. У 1915 започаткував новий модерністський напрям у мистецтві — супрематизм ("Чорний квадрат на білому тлі", "Біле і чорне"). Народився і вчився малювати в Києві, в 1927—1930 роках викладав в Київському художньому інституті.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ