Влада готує Андріївський узвіз до масштабної забудови?



Фото toursdekiev.com.ua

Роботи з реконструкції Андріївського узвозу тривають за графіком – оновлену вулицю відкриють до Дня Києва.

Про це заявив заступник голови КМДА Михайло Кучук, повідомляє прес-служба мерії.

"Зараз тривають роботи із заміни та будівництва інженерних мереж на узвозі, зокрема, ми побудували стічну каналізацію, якої раніше тут не було. Виконали і додаткові дренажні роботи у зв’язку із великою кількістю підземних вод, що дасть можливість зберегти від руйнації будинки, які знаходяться на цій вулиці. Сьогодні близько сотні робітників облаштовують фасади будівель. Крім цього, буде підсилено фундаменти, відремонтовано покрівлю", – сказав чиновник.

За його словами, на Андріївському узвозі виконають сучасне якісне мощення як проїжджої частини, так і тротуарів. Також буде здійснено озеленення території. А лави, вивіски на будинках, зовнішнє освітлення заплановано виконати у єдиному стилі.

"Ми робимо все можливе щоб роботи з мощення узвозу закінчити якнайшвидше, аби усунути всі незручності, які сьогодні зазнають і мешканці вулиці, і туристи, у тому числі відвідувачі музеїв, які розташовані на Андріївському узвозі", – підкреслив Кучук.
Заступник голови КМДА дав доручення до завершення робіт з облаштування мощення організувати безпечний прохід вулицею для киян, які на ній проживають, та відвідувачів Музею Михайла Булгакова.

Так сьогодні виглядає Андріївський. Фото ТСН

"При цьому, пересування вулицею пересічних киян обмежено для їхньої ж безпеки", - додав чиновник.

Разом з тим захисники старовини вважають, що влада лише готує узвіз до масштабної забудови, повідомляє ТСН.

"Це дійсно підготовка для того, щоб там люди, котрі є власниками ділянок могли здійснювати свої проекти, саме для цього підводяться комунікації", - сказав представник ініціативи "Збережи старий Київ" Ігор Луценко.

Ремонтні роботи не лише створили перешкоди пішоходам та ускладнили роботу закладів, які розташовані на вулиці. Котлован на всю довжину узвозу сам по собі може загрожувати історичним будівлям, хвилюються активісти.

"Будь-яке порушення в ґрунті неодмінно позначиться на довколишніх будинках", - упевнений старший науковий співробітник інституту геологічних наук НАНУ Вадим Рибін.

Тала вода та дощі потрапляють до ями і в такий спосіб руйнуються фундаменти. На додачу, поблизу планується зведення нових споруд.

Захисники Андріївського наполягають: узвіз перебуває під трьома охоронними статусами і будувати на ньому щось нове – неможливо. Але поряд із театром "Колесо" планується розміщення бізнес-центру. Представник забудовника переконує – усі дозволи є. А історичні будівлі навколо не постраждають.

Рибін же переконаний у протилежному: будь-яке будівництво обов'язково викличе деформації старих споруд.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ