Київський технопарк почнуть будувати вже до кінця року



Фото house-arch.com

У 2012 році київська влада планує почати будівництво інноваційного парку "BIONIC Hill", який презентували на Київському інвестфорумі 29 березня.

 

Як повідомляє прес-служба мерії, ініціатором створення сучасного парку інформаційних та інших високих технологій є інвестиційно-девелоперський холдинг UDP.

Як повідомлялося, "BIONIC Hill" буде розміщений у Святошинському районі Києва на площі 147 га. На його території будуть побудовані бізнес-центри та інкубатори, університет, готелі, спорткомплекс, ТРЦ, житлові будинки, школа і дитячі садки.

За словами розробників проекту, у бізнес-центрах "BIONIC Hill", які розташуються на майданчику площею понад 225 тисяч кв. м, розмістяться українські та зарубіжні компанії, що працюють у сфері високих технологій, а також бізнес-інкубатори, венчурні фонди, відділення банків та інші організації, які будуть надавати сервісну підтримку бізнес-сектора.

За словами заступника голови КМДА Руслана Крамаренка, парк передбачає створення 35 тисяч високотехнологічних робочих місць.

"За попередніми оцінками, завдяки цьому бюджет міста отримуватиме у вигляді податку на доходи фізичних осіб понад півмільярда гривень на рік. Бізнес парк буде розвивати такі сучасні напрямки роботи як інформаційні технології, енергозбереження, біотехнології і фармацевтика", - відзначив чиновник.

Крамаренко додав, що до 2014 року планується завершити будівництво першої черги проекту площею понад 100 тисяч кв. м, яка об’єднає бізнес-центри, житло для спеціалістів та супутні служби.

""BIONIC Hill" матиме дуже зручне розташування. З одного боку, це і паркова екологічна зона, а з іншого – територія максимально наближена до міської інфраструктури. Так, відстань до кільцевої дороги складатиме лише 2,5 км, до найближчої станції метро "Академмістечко" – 7,5 км, до центру Києва – 17 км, до аеропорту "Жуляни" – 20 км", підсумував Крамаренко.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ