Підлеглі Ахметова просять Януковича вибити гроші з боржників


Рада профкомів "Київенерго" звернулася до президента Віктора Януковича з проханням врегулювати проблему з найбільшими боржниками на державному рівні.

Про це повідомляє профком компанії.

За їх словами негайного вирішення потребують: питання відшкодування державним бюджетом компенсації різниці в тарифах на тепло, а також погашення боргів керівниками бюджетних установ та організацій за спожиту теплову та електричну енергію.

"Світло і тепло – це не безкоштовне і безгосподарне добро. Вони є товаром, у виробництво якого тисячі людей вкладають свої сили та вміння. Ми не погоджуємося з тим, що світло і тепло просто крадуть. А саме так слід розцінювати дії, а точніше бездіяльність боржників, які заборгували мільярди гривень за спожиті електричну та теплову енергію", йдеться в повідомленні.

Рада профспілок нагадала, що станом на 1 березня, борг споживачів перед "Київенерго"
за тепло становить 1,7 мільярда гривень, за електроенергію – 1,2 мільярда гривень.

Водночас загальний обсяг заборгованості перед компанією із різниці в тарифах становить 2,8 мільярда гривень, "
оскільки відсоток покриття витрат собівартості виробництва теплової енергії для потреб населення за останні три роки становить менше 50%".

"Це відповідно впливає на розрахунки "Київенерго" за спожитий природний газ із НАК "Нафтогаз України", борг перед яким досягнув 2,9 мільярда гривень", йдеться в повідомленні.

"Трудовий колектив товариства має право на своєчасне отримання заробітної плати, а економічно необґрунтовані тарифи і боржники ставлять під загрозу соціальні гарантії людей і енергетичну галузь загалом", - наголосила рада профспілок.

Українська правда. Київ

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ