Будівництво "Київ-Сіті" розпочнеться наприкінці 2014-го



Один з варіантів Київ-Сіті на Дніпровських островах. Фото infuture.ru

Начальник Головного управління містобудування і архітектури Києва Сергій Целовальник прогнозує, що будівництво міжнародного ділового центру "Київ-Сіті" може розпочатися в жовтні-грудні 2014 року.

Про це він сказав під час Київського інвестиційного форуму 29 березня, повідомляє відділ консалтингу компанії DTZ в Україні.

Він наголосив, що цей проект визначено на форумі як один з пріоритетних. Його будівництво оцінено у $1-2 мільярди.

"У IV кв. 2014 року, ми вже, думаємо, почнеться запуск першої фази проекту Київ-Сіті. Компанія DTZ дасть свої рекомендації з вибору оптимальної ділянки для будівництва, створить стратегію найбільш ефективного розвитку Київ-Сіті, оцінить попит і функціональне призначення, а також дасть свої пропозиції для підвищення інвестиційної привабливості проекту", - сказав Целовальник.

Один з варіантів Київ-Сіті. Фото Дела

Столична адміністрація визначила п'ять можливих земельних ділянок для реалізації проекту "Київ-Сіті": Осокорки-Північні (150 га), в районі Одеської площі (240 га), Нижньої Телички (160 га), о. Вирлиця (110 га) та на Дніпровській набережній (140 га).

Планується, що до "Київ-Сіті" увійдуть офісні приміщення, готелі, конференц-центр, торговельна нерухомість, приватні медустанови, поліклініки, дитячі дошкільні центри, спортивні заклади, фітнес-центр, а також навчальні заклади, житлова нерухомість, виставковий центр, концерт-хол тощо.

Як відомо, раніше Целовальник та заступник голови КМДА Руслан Крамаренко "найбільш вдалим майданчиком" для такого громадського центру називали Осокорки-Північні". Вони пояснювали, що якщо інвестор обере саме це місце, то доведеться знести на Осокорках близько 200 приватних будинків.

Українська правда. Київ 

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ