Попов не виключає, що проїзд в метро подорожчає


Голова Київської міської державної адміністрації Олександр Попов не виключає підняття цін на проїзд у столичному метрополітені вже в наступному році.

Про це він сказав на прес-конференції в ході першого Київського інвестиційного форуму, пише ЛігаБізнесінформ.

На форумі серед іншого презентували проект будівництва четвертої лінії київського метро (на Троєщину). Одним із ризиків реалізації цього проекту є низька прибутковість метрополітену, зокрема, через низьку вартість проїзду.

Проект метро на Троєщину. Фото kievpress.net

Попова попросили роз'яснити, чи означає це, що найближчим часом варто чекати підвищення вартості проїзду.

"У нас набагато нижча вартість проїзду, ніж це є сьогодні в європейських містах. Безумовно, що прийде час, і ми будемо говорити про об'єктивну реальність – збільшення вартості проїзду в метро. Але цей проект жодним чином не змінює умови користування метрополітеном, які є сьогодні. Інвестиції в цей проект не означають автоматичного підняття ціни", - зазначив градоначальник.

Він підкреслив, що витрати метрополітену, зокрема, на оплату електроенергії, зарплати і підтримку інженерної інфраструктури постійно зростають, а дотуються тільки з міського бюджету.

"Якщо у нас буде можливість і далі це робити, безумовно, ми не будемо ставити питання підняття цін. Але життя показує, що це питання поетапно відбувається. Цього року такого не станеться, а в наступних – поживемо – побачимо", - резюмував голова КМДА.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ