"Київводоканал" запевняє, що його вода відмінної якості


Компанія "Київводоканал" запевняє, що вода у водопроводах міста відповідає стандартам якості.

Про це під час прес-конференції сказала головний технолог компанії Інна Лавренчук, пише портал "В городе".

"На сьогодні в міських мережах водопостачання якісне й безпечне за всіма показниками, і відповідає вимогам українських стандартів", - заявила фахівець водоканалу.

Вона додала, що якість води в столиці відслідковується в 100 контрольних точках, в 26 з яких – "Київводоканалом".

Крім самих водників, контролює стан води і міська санепідстанція.

При цьому, як уточнили нам у прес-службі водоканалу, проби беруться на водопровідних насосних станціях і основних вузлах, які роздають воду в райони міста. Але не в кранах киян.

Безумовно, якість води на виході й тієї, яку одержують по підсумкові кияни, може значно відрізнятися через жахливий стан водогінних мереж.

За словами прес-секретаря "Київводоканалу" Ганни Слободянюк, зайти у квартири працівники водоканалу не можуть і не зобов'язані.

"Ми регулярно стежимо за своїми мережами – робимо промивання, хлорування. Але "Київводоканал" обслуговує тільки загальноміські мережі, внутрішньодомовими ж займаються ЖЕКи. Звичайно, якщо є велика кількість скарг від киян, тоді ми можемо надіслати відбірника, він візьме проби й перевірить якість води саме в окремих кранах. Але відповідає за стан внутрішньобудинкових мереж ЖЕК", - сказала вона.

Як відомо, нещодавно вчені та представники громадських організацій в один голос заявили, що 95% питної води в Україні непридатні для вживання.

powered by lun.ua
    НАЙГОЛОВНІШЕ